Danseteatret NordenFra

 

Nordenfra springerFoto: Franseska Anette Mortensen  www.franseska.dk

Danseteatret NordenFra

NordenFra med 4 dansere og 5 musikere tilbyder farverige og festlige forestillinger , koncerter og events, der løfter stemningen og mindsker afstanden mellem mennesker. 

  • Forestillinger med tilhørende parade, der kan spilles både udendørs og indendørs.
  • Koncerter
  • Fællesdansesessions, workshops, kulturmøder m-m
  • Dansemusik til et godt, gammeldags bal med polka, totur, vals og hvad der ellers hører til.
  • Særlige begivenheder, hvor f.eks. vores heste og hestevogne kan indgå eller vores mongolsk inspirerede nomadetelt, yurten, kan blive brugt.
  • Dansen spænder fra de første nordiske urtrin til sidste step fra den pulserende globale verden. Musikalsk blandes nye kompositioner med traditionelle melodier. Spillet på harmonika, violin, saxofon og tromme får lyden sin egen særegne klang, som på en gang er både ny og genkendelig. NordenFra er ofte internationalt orienteret og har således rejst og spillet i en række lande fra Færøerne over Georgien til Kina.

NordenFra’s drivkraft er de øjeblikke af fælles vågenhed, kraft og nærvær vi og vores publikum oplever når dansen, sangen og musikken skaber en tilstand der løfter os alle ud af dagligdagen Et midlertidigt fællesskab der stimulerer fantasien og troen på det utrolige. Vi advokerer for en kultur som styrker vores evner til at være skabende mennesker, og til at fejre det vidunderlige og de vigtige øjeblikke i livet sammen med andre.

Vi spiller for både børn og voksne i alle mulige sammenhænge. Fx har vi en gang spillet på taget af en gedestald i Tyrkiet.

Anmelderne skrev ”Det er musik og dans i en energisk og levende sammensmeltning, og det er ikke svært for de fire performere/dansere i de farvestrålende kostumer at hive alle med rundt i amfiteatret,”

NordenFra har udgivet cd’en ”Vildesten Brag”

Lyt: Jørsele af Henrik Bredholt

Lyt: Mulen – Råb af Jeppe Nørgård

 

Prisgruppe:F