De Galvaniserede Leoparder

 

De Galvaniserede Leoparder spiller irsk, skotsk, amerikansk og vendsysselsk musik i den mest populære ende af folkemusik genren. Muntert. Folkeligt. Velklingende.

DGL har 24 år på bagen. Startet i 1998 som rendyrket kopi af De Gyldne Løver, men har hen ad vejen forædlet repertoiret betydeligt med velkendte irske pub-salmer, melodiske skotske ballader samt populære country og bluegrass numre from over there. DGL ”planker” med største fornøjelse fra de største og de bedste: Dubliners, Runrig, Fureys og andre aldrende irske, skotske og amerikanske navne samt – og ikke mindst – De Gyldne Løver, Tørfisk, Hausgaard og Grønbæk.

De fire ”drenge” håndterer banjo, guitar, bas, mandolin … og lidt til. Og er kendte for at komme ud over kanten med folke(lig) musik og rigelige mængder nordenfjords lune. Bandet stiller op på spillesteder af alle slags… kulturhuse, cafeer, kroer, festivaltelte og koncertsale. De har spillet intimkoncerter for 45 gæster på de små steder og har underholdt op til 1.500 publikummer på de store

Prisgruppe: B