De Galvaniserede Leoparder

dgl1 

De Galvaniserede Leoparder er et nordenfjords musikalsk sammenrend med hang til irsk/skotsk inspireret folkemusik – udført i såvel irsk/skotske som dansk/vendsysselske udgaver.

DGL er en direkte udløber af et kirkekor, hvorfor koralharmonisering stadig præger mange af deres værker – skønt de lyse klare drengestemmer har fået en mere moden klang – måske grundet mådeholden indtagelse af malt whisky og sort øl.

Ud over de fire stemmer er instrumenteringen guitar, bas, ukulele, banjo, mandolin og harmonika.

DGL består af 4 modne mænd, stadig i deres bedste alder – den ældste endnu med pandehår.

De tre er ægte vendelboer – den fjerde skabshimmerlænding på tålt ophold.

Repertoiret har bevæget sig lidt væk fra koralbogen, og består nu bl.a. af etniske sange fra Hirtshals, Tylstrup, Gallway og Em, skrevet af lokale egnsdigtere som Hausgaard, Memphis, Grønbech og Lilholt. Der er romantiske ballader, der er instrumentale finurligheder, der er tenderende rock forsigtigt lånt fra et populært skotsk band, og der er ægte irske pubsalmer groft stjålet direkte fra et aldrende irsk band. Det emmer af Guinness og whiskey.

De har spillet for 25 mennesker til en sogneaften i det centrale Vendsyssel – De har spillet for 2000 mennesker i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. De har et moderne lydanlæg, som kan dæmpes til et samtalekøkken og trykkes af i et femmastet cirkustelt – så intet er for småt, og intet er for stort.

DGL fremstår – ikke kun på billeder – som fire rå børster uden pli. Det er deres varemærke, at de kommer “ud over kanten” i en kombination af musikalitet, lune og galskab.

Så er du til rå, upoleret og rustik folke(lig) musik, der får et par eftertænksomme klummer med på vejen – få et tilbud på De Galvaniserede Leoparder – fra FOLK booking Denmark

CD ??? – næe – Folkemusik skal da opleves.

Prisgruppe: B