Esben Langknivs musikalske univers

esben-langkniv-2007-farve

Esben Langkniv

Esben Langkniv er troubadour, sangskriver og historiefortæller med sit helt eget univers. Han har udsendt 5 cd’er gennem de seneste 10 år. Han har fået tilnavnet Langkniv efter sin først cd ”Tater-På sporet af Jens langkniv”. En samlet musikalsk fortælling om den legendariske jyske røver figur. I en helt naturlig blanding af musik og fortælling skaber Esben Langkniv med sin indlevelse en overbevisende stemning som rummer både alvor og smil. Han har rejst landet tyndt, og også besøgt dansktalende i både Sverige, Norge, Island, Tyskland, Holland, Frankrig og senest USA. Han har flere musikalske historier at byde på, men fælles for dem alle er at de er dybt forankret i den danske muld, og fortalt, spillet og sunget på en enkel, direkte og folkelig måde.

Esben – På sporet af Jens Langkniv

En musikalsk fortælling som forsøger at give et fingerpeg om røverfiguren fra Daugbjerg Kalkgruber og den jyske hede. Den uregerlige Jens Langkniv som gjorde ting som andre kun drømmer om, men modsat også måtte betale prisen. En meget levende musikalsk fortælling, som Esben siger: ”Halvdelen af fortællingen har jeg fået direkte fra publikum, og jeg får stadig ny vinkler. Den historie får aldrig ende”! Forestillingen varer ca. 70 min. og kan bookes både som solo og duo.

Langknivs Julestue

Med udgangspunkt i cd’en ”Henover Jul” giver Esben Langkniv her sit helt personlige bud på den moderne jul. Med sange som ”Jul i fængsel”, ”Julemanden kommer ikke i år” og ”Nissens klage” er der lagt op til en julestemning der trækker mere mod et stort smil end mod bjældeklang. Esben får desuden besøg at et besynderligt lille tøjdyr ved navn Elge. Julestuen varer ca. 45 min. og er en solo optræden.

Liv & Død

Musikalske skæbnefortællinger

En forestilling som er meget velegnet til kirker, sognegårde, foreninger etc. hvor eftertænksomheden vægtes. I enkeltstående sange og fortællinger går Esben Langkniv og violinisten Louise Vangsgaard tæt på døden. Det lyder alvorligt og det er det – med et stort varmt smil. Man kan ikke tale om døden uden at tale om livet. De tanker og oplevelser vi alle tumler med, behandles i toner og ord på en naturlig og vedkommende måde i øjenhøjde. Varer ca. 60 min. kan bookes både som solo og duo.

I Myrens Tegn

En musikalsk rejse

Esben Langknivs seneste, og meget roste udgivelse. Esben Langkniv & hans Rakkerpak tager os med på en rejse som starter i Jylland i slutningen af 1800 tallet. Vi følger i ord og toner en mand som via et liv som først sømand, siden tørvegraver udvandrer til Amerika hvor sporet ender. En vedkommende og gribende skæbne, som også musikalsk gør rejsen med. Fra nordisk folkemusik, over visesang, sømandssange, arbejdssange drejer mod amerikansk blues, country og blue grass. Udover Esben Langkniv medvirker Henrik Skriver (guitar), Louise Vangsgaard (violin) og Emir Bosnjak (accordeon). Rejsen varer 2 x 45 min. Kan også bookes med Esben solo – varighed ca. 60 min.

Der kan også sammensættes et repertoire til specielle lejligheder, festivaler etc.

Prisgruppe: A-B-C