Henrik Billing – Solo

Henrik Billing

Henrik Billing solo

Henrik Billing er som sanger/sangskriver, et forholdsvist nyt bekendtskab i folk og rootsmiljøet. Han har dog i mange år slået sine folder som sanger og guitarist indenfor mange andre genrer. Efter at have bosat sig på Bornholm i starten af årtusindeskiftet, genopdagede han det musikalske univers, som virkelig betød noget for ham. Han begyndte så småt at finde nye musikalske legekammerater og debuterede i 2009 endelig som solist med albummet ‘Sange under bordet’.

(Gateway Music)

Stilen er et crossover af folk, pop, viser, blues og jazz, som blandes i et nutidigt musikalsk indtryk, hvor der også lægges stor vægt på teksternes indhold.

Henrik Billing  og Rejseholdet

Bag Henrik Billing står af nogle af Danmarks mest benyttede og velrenommerede musikere. Bassisten og produceren Michael Friis, som bl.a. er kendt for sit mangeårige samarbejde med Sebastian. Tangentvirtuosen Thor Backhausen som har  medvirket på flere hundrede danske albumudgivelser Sidst, men ikke mindst Bornholms bedste sangerinde Henriette Hansen Koefoed.

Henrik Billing & Rejseholdet har siden 2006 år spillet sammen i forskellige konstellationer og har givet op mod hundrede koncerter i det østlige Danmark og Sydsverige. I forbindelse med udgivelsen af albummet ‘Sange under bordet’ har bandet fundet sin nuværende form. En form som tilgodeser et blødt, ‘blåt’ og meget nordisk musikalsk udtryk, som giver plads til både melodi, tekst og instrumentale højdepunkter.

Med ’Sange under bordet’ og den kommende efterfølger forbereder Henrik Billing og Rejseholdet nu en offensiv, som skal  bringe bandet ud på live scenerne i resten af landet og det øvrige norden.

Henrik Billing kan både bookes som solist og med “Rejseholdet”

LYT TIL HENRIK BILLING : lykkesten Sommersøndag Fuglen er fløjet

Køb CD’en “Sange under bordet” cd-cover1

Prisgruppe: A Solo

Prisgruppe: C D Rejseholdet