Jonas og Hjelland

jonas-og-hjelland-billede

Jonas&Hjelland

 

blev dannet i 2009 som en viseduo med udspring i den nordiske folketone. Vi er Marckus Hjelland (Keyboards) og Uffe Jonas (sang).

Marckus Hjelland

er pianist, keyboardspiller, komponist, orkesterleder og musikpædagog. Marckus er en alsidig musiker, som mestrer de fleste genrer. Talentet rækker lige fra visekunst over jazz og til det atonale.

Uffe Jonas 

 

er sanger, sangskriver, forfatter & Grundtvig-forsker. Han har særligt trænet med henblik på improvisation, og har i de senere år bl.a. arbejdet med udbredelsen af intuitiv sang i Danmark som korleder og i vokalgruppen Opsang.

 

Drømmekvadet

 

Vi opfører Olav Åsteson’s Drømmekvad, et storslået norsk kvad fra middelalderen. Koncerten bygger på en nænsom rytmisk bearbejdelse af de oprindelige 4 overleverede melodier. Drømmekvadet handler om sagnhelten Olav Åsteson, som faldt i søvn på julenat og sov i 12 dage i træk. Imens havde han de stærkeste drømme. Ligesom Dante i Den Guddommelige Komedie føres Olav gennem både Helvede og Himlen på sin dramatiske åndelige rejse over Gjallerbroen, Bifrost. Vi har nyfortolket kvadet, så den hjertedybe folkelige middelalder-stemning er bevaret.

 

Kvindeevangeliet

 

Vores seneste projekt er Kvindeevangeliet – N.F.S. Grundtvigs ukendte kærlighedssange og salmer, som vi fremfører på vores egne nykomponerede melodier. Uffe Jonas er stødt på en række vidunderlige, men aldrig før sungne Grundtvig-sange, hvor det er kærligheden, kvinderne og det kvindelige element, der står i centrum. Vi har derfor kastet os ud i at skabe nye og iørefaldende melodier til sangene. Og vi fremfører dem selv.

.

Vi tilbyder desuden causerende koncerter og musikalske foredrag med N.F.S. Grundtvigs liv og tænkning som omdrejningspunkt.

 

Jonas&Hjelland spiller Drømmekvadet og Kvindeevangeliet over alt i Norden.

Lyt til Jonas og Hjelland    Underligt er vort jævne land   

Prisgruppe B C