Maltekspressen

 

malt foto

Spillemandsmusik der swinger

Maltekspressens muntre spillemandsmusik har nu i 20 år fået publikum til at klappe samt springe op af stolene for at danse og synge.

Der er nemlig gang i den, hvad enten gruppen spiller de traditionelle danske spillemandsmelodier eller bevæger sig uden for landets grænser og kaster sig over folkemusik fra resten af Norden eller for den sags skyld andre kontinenter.
For eksempel har Maltekspressen været en tur omkring Grønland for at hente inspiration til sin festlige og livsglade musik, som absolut ikke har noget med hverken halm i træskoene eller kvasthuer at gøre.

Til gengæld forvandles tilhørernes sandaler og røjsere som ved et trylleslag til dansesko, når Maltekspressen kører for fuldt tryk fra Flensburg via Tønder og Strib til Skagen, når det går løs. I 2012 gav anmelderen i Skagen 5 ud af 6 stjerner.  De seneste år har Maltekspressen underholdt på forskellige sommerkoncerter i f.eks. Silkeborg, Mosstock Festival, Ry, Galten, Uldum og på Fur.

Kvintetten råder over såvel en første som hele to anden-violiner, mens ‘maskinrummet’ (rytmegruppen) høvler derudaf på guitar og bas og finder på finurlige (u)noder samt bryder ud i sang og blæs af og til.

 

 

Jan Dehlholm:                       Violin, vokal

John Bjerre:                          Violin, mandolin, percusion, vokal

Poul Mogensen:                    Violin, harmonika

Aage Grønberg:                     Guitar, mandola

Søren Bosen:                          Bas, saxofon

Einar Westberg:                     Lyd

Prisgruppe: B-C