Morild

morildcover1opt

Anne Dueholm er bandets omdrejningspunkt. Hendes fortolkninger af gamle danske folkeviser, poesi og stemme samt hendes sprøde saxofon er hjertet i Morilds musik. Med sig har hun sin søster Christine Dueholm, der leverer et feminint, men kraftfuldt trommespil af lige dele urkvinde og elverpige. Og Henrik Kunz, som er Annes mand, gøder roden af Morilds lyd med et subtilt basspil. Den virtuose norske pianist Thomas Dons Finsrud forgylder klangfladerne med loops og lydæstetik, og svenskeren Perry Stenbäck bringer rå energi ind i bandet og nordisk vemod med nøgleharpens lyd.

 

Morilds tone gror af mange års liv og spil sammen, og spontaniteten, frimodigheden og den udfordrende drillende dialog blomstrer i dette kreative klima.

Morild er et intimt ensemble, som kan boltre sig på såvel små som store scener og vel at mærke komme i kontakt med sit publikum.

 

Morild er inviteret til Kina af det danske Kultur-institut i Beijing til oktober 2010. Morild turnerede bla. i Kina i 2008 og var udvalgt af National Operaen i Beijing til at repræsentere Danmark ved den internationale ”World folksong-festival” i Beijing.

Morilds første cd, Drømte mig en drøm (produceret af Bo Stief), blev nomineret til Danish Musik Awards / Folk i kategorien: Årets Debut (2006), og Morilds nyeste cd, Der stode tre skalke, blev i 2009 nomineret til Årets Visealbum.

Morilds cder er udkommet på Go Danish Folk music og kan bla. købes på www.folkshop.dk.

Lyt til Morild: Floddans

Prisgruppe: D