Snuptaw

SNUPTAW er en dansk gruppe, som har spillet sammen siden 1991. Der spilles folke-/spillemandsmusik fra den store traditionelle nordiske musikskat og ikke mindst egne kompositioner, som er tro mod genren.

SNUPTAW spiller til dans og koncert. Gruppen har en erfaren danseinstruktør i sin midte. Teambuilding, ryste-sammen og lignende klares med – nå, ja – et Snuptaw. Her går det mest ud på sjove fællesdanse, som alle kan være med til. Der kan også instrueres på højere plan og SNUPTAW har blandt meget andet lavet en del Lanciers-aftener. Skal der leveres et rigtig godt bal, er gruppen klar.

Gruppen spiller gerne til kulturarrangementer – højskoler, museer og foreninger. Byfester, markeder, høstfest, Late Night i cityforeninger, receptioner m.v.

Gruppen studerer gerne gamle nodefund fra lokalarkiver og privateje og arbejder med at arrangere musikken til dans og lytning.

Skal der holdes fest, kan SNUPTAW være et godt alternativ til ‘manden med orglet’.

Gruppen holder særlig meget af at spille i kirke og har etablerede samarbejder omkring gudstjenester, som har udviklet sig til gode traditioner gennem en årrække. Og der er plads og lyst til flere af slagsen. Kirkekoncerter med fællessang (salmer) er en af gruppens favoritter.

Med tiden er der opnået en særlig og genkendelig SNUPTAW-sound. Den kan bl.a. høres på gruppens første CD-udgivelse fra 2013, som bærer titlen E 330. E 330 er et surhedsregulerende middel – og det virker! Man kan ikke være sur til SNUPTAW’s musik.

Samtidig med CD’en udgav gruppen en nodebog med 21 melodier arrangeret for 2 stemmer m/becifring.

CD og bog kan købes ved gruppens optrædender eller ved henvendelse til www.folkbooking.dk

SNUPTAW er:

Jens Kristian Jensen – Violin, kompositioner, arrangementer

Eva Stage – Violin

Mona Mejlby – Tværfløjte, rytme

Lyt til Engelsk Tobak af Jens Kristian Jensen

Lyt til Angora Polka af Jens Kristian Jensen

 

Prisgruppe A-B