Andreas Tophøj & Rune Barslund

TB PR 1

Andreas Tophøj og Rune Barslund, to af deres generations førende folkemusikere i Danmark, optræder med violin, akkordeon og bratsch. Den velspillende duo med jyske rødder blev dannet i den fynske hovedstad omkring byens konservatorium, der den gang havde navn efter komponist og spillemand Carl Nielsen. Som hos den kendte komponist knytter duoens tone sig til den danske folkemusiktradition, men Rune & Andreas giver også deres bud på ny dansk folkemusik med indflydelse fra andre lande og traditioner. Paletten med inspiration er bl.a. fyldt op gennem lange ophold i Irland og Amerika, og gennem rejser og møder med nordiske og keltiske musikere og musikkulturer. Deres repertoire, som i høj grad består af egne kompositioner, er opstået i denne spændende musikalske smeltedigel.

De to musikere er også kendte fra andre bands som ZAR, Kasír og Basco. Andreas og Rune er to erfarne herrer med et meget højt teknisk og musikalsk niveau og et smukt og medrivende sammenspil.

Fyn har i de senere år har været centrum for dansk folkemusik og her gik Andreas og Rune i studiet i april. Resultatet er deres første udgivelse med EP’en ”The Danish Immigrant”, som udkom i juli 2014. En EP der bl.a. rummer nummeret fra musikvideoen af samme navn, som indbragte dem prisen for ”Årets Track” ved Danish Music Awards Folk 2012.

The Danish Immigrant

The Kerry polska

Se video : https://www.youtube.com/watch?v=Fr6hoL647V0   The Danish Immigrant

Prisgruppe B