Trio Before

kirken4_3

Trio Before på Danmarksturné med ny CD i 2017
Trio Before udgiver en ny CD med danske sange og salmer 1. februar 2017 og planlægger i den forbindelsen en Danmarksturné i 2017, hvor muligheden er at blive en del af denne koncertrække.Trio Before er kendt for at skabe en flot koncertoplevelse, hvor tilhørerne på tværs af generationer begejstres af et kendt repertoire, der er fornyet i kraft af smagfulde arrangementer, der er baseretpå respekten for det fremragende originalmateriale og kærlighed til den danske tradition og kulturarv. Nogle af melodierne har flere hundrede år på bagen, og det er vigtigt for trioen at beholde ægtheden og  enkeltheden i musikken. Samtidig er det også vigtigt at kunne tilføje noget nyt, blandt andet ved at inddrage elementer afimprovisation i fortolkningen af melodierne.
Koncerterne er en musikalsk rejse for tilhørerne, hvor den instrumentale musik fremføres med et klart og enkelt, men nutidigt udtryk, og melodierne introduceres med lette historier og anekdoter om komponist, forfatter og tiden, hvor melodierne er skrevet. Trio Before har som alternativt også været medvirkede til musikgudstjenester, og spiller gerne op til fællessang.
Repertoiret på den kommende CD strækker sig bredt fra ”Nu rinder solen op af Østerlide”, ”Den danske sang er en ung blond pige” og ”Det dufter lysegrønt af græs”; melodier med et stort tidsspænd, hvor komponister som Carl Nielsen og Egil Harder er repræsenteret med tekster af blandt andre H.C. Andersen og Grundtvig.

Uddrag fra anmeldelser af den seneste CD’en ”En yndig og frydefuld…” og reaktioner fra koncerterne:
”Opløftende og stemningsfuld koncertoplevelse”, Anna Jørgensen, Brabrand Kirke
”Deres 13 smukke fortolkninger af kendte sange og salmer får en næsten poetisk aura i de enkle og smukke arrangementer”,
Peter Tougaard, Jyske Vestkysten
“Der er tale om en Grand Cru-aftapning…”, præst Michael Pedersen, Snere Kirke
”Dejlig dansk musik, som giver behagelige kuldegys”, Jytte Holst
”Musikken var den smukkeste, blandt mange, som passede bedst til ”Mit Danmark”, Troels Kløvedal
”Musik så fuglende synger” tidligere borgmester Flemming Knudsen
Trio Before kommer fra Århus og har siden dannelsen i 2004 spillet koncerter på bl.a. DR2, DK4, i Musikhuset i Århus,
Viborg Musiksal, Værket i Randers, AROS Kunstmuseum, Skanderborg Kulturhus, Jazzselskabet Århus og i mange danske
kirker.

Musikerne i Trio Before:
Claus Behrens, sopran og tenorsaxofonist. Uddannet fra konservatoriet i Haag, Holland. Spiller i flere forskellige sammenhænge indenfor forskellige genrer. Kendt for sin flotte, nordiske, lyriske klang og tone. Han optræder også som solist til musikgudstjenester og lignende. ”Som sønderjyde og tidligere højskoleelev har de danske sange og salmer en meget stor betydning for mig, og hver koncert er en stor glæde for mig at spille”

Niels Erichsen, pianist og organist. Uddannet fra konservatoriet i Århus og fra Kirkemusikskolen. En efterspurgt pianist, der med sit fantastiske gehør beriger musikken med delikate melodiske klange og fraser. Han har spillet med bl.a. Jesper Thilo, Finn Ziegler, Per Nielsen og mange flere. ”Det er en stor fornøjelse at være med til at formidle den danske kulturarv og gøre den nutidig med den erfaring og baggrund jeg kommer fra”

Peter Friis-Nielsen, kontrabassist og ingeniør. Selvlært og aktiv på den danske musikscene i flere konstellationer, både som musiker og underviser. Sørger for et godt og sikkert fundament, der får trioens instrumenter til at blande flot sammen. ”Det er en gave at arrangere disse gamle melodier og at gøre dem nutidige uden at miste den oprindeligestemning og ånd”

Lyt til Trio Before: En yndig og frydefuld

Prisgruppe: C