Baltic Crossing

baltic-crossing

Den finsk/engelsk/dansk gruppe som medvirker på Kristian Bugges prisbelønnede debut cd. Idéen til gruppen opstod da Kristian og den Engelske guitarist Ian Stephenson mødtes på en folkemusikkonference i Kokkola i Finland i foråret 2003.

De fem musikere Esko Järvelä , Antti Järvelä , Andy May, Ian Stephenson og Kristian Bugge fra henholdsvis Finland, England og Danmark, er gennem en længere proces udvalgt til ”Rising Stars”.

”Rising Stars Programme” er et initiativ fra en sammenslutning af store europæiske koncerthuse; ECHO (European Concert Hall Organisation), hvor formålet er at give unge artister adgang til velrenommerede koncertsale rundt i Europa.

Initiativet har mestendels omfattet unge klassiske talenter, men efter repræsentanter fra ECHO hørte Baltic Crossing på ”Fiddles On Fire” i Newcastle i april 2009, er det her i sommer blevet bekræftet at koncertsale som The Athens Concert Hall og Wiener Konzerthaus i foråret 2011 vil kunne præsentere traditionel dansk folkemusik, udført af nogle af de dygtigste folkemusikere fra England, Finland og Danmark.

 (Turne’ band — Kun dele af året)

 lyt til  Baltic Crossing:  Hopska.mp3  March.mp3  Firetour.mp3

Demo CD kan rekvireres

Prisgruppe: D