Eva Thestrup og Peter Eget Duo

Eva Thestrup & Peter Eget Duo – Turen går til Skandinavien
Eva Thestrup på violin og Peter Eget på harmonika spiller folkemusik fra Norge, Sverige, Finland og naturligvis Danmark. Eva og Peter har forenet deres kærlighed til hhv Sverige og Danmark, violin og harmonika i deres duo, og derfor er koncerten også præget af et intenst samspil – ligepå, lydhørt, improviserende og ikke mindst med smittende energi! De har spillet kirkekoncerter, til gudstjenester og lavet workshops for spillemænd. De har fortrinsvis spillet kirkekoncerter for et publikum, der ikke var fortrolige med folkemusik, men det blev de, og de spiller lige så gerne til fester, begivenheder, underholdning, dans – hvad I end kan finde på, så kommer de og spiller.

De holder af at blande kortene, og de hænger sig altså ikke så meget i, om det er tradition fra Dalarna eller fra Fanø – passer melodierne sammen, så sætter de dem efter hinanden, ligesom de forestiller sig, at musikere i gamle dage altid har gjort, hvis de hørte noget, der rykkede. En god melodi kan ikke holdes nede!

Om duoens to halvdele:
Eva Thestrup

Uddannet folkemusiker fra Musikhögskolan i Malmö med Mats Edén fra Groupa som lærer. Er også uddannet organist og bruger folkemusikken aktivt i sit kirkejob. God til at arrangere kirkekoncerter og meget erfaren i kirkeliturgik og salmekendskab. Spiller også på sin specialbyggede viola d’amore, der er bygget til hende af Anders Norudde (kultbandet Hedningarna). Den er perfekt til musik fra Norge og Vestsverige og har, udover sine fem strenge, fem resonansstrenge, som klinger med og giver overtonerigdom.

Peter Eget
lever som “folkemusiker af Guds nåde” udelukkende som koncertgiver, akkompagnatør, spil-til-dans-musiker og underviser. Han spiller i en anselig række af andre bands, bl.a. Habadekuk og Paddy Doyles og er en meget flittigt brugt akkompagnatør. I duoen her får han plads til at demonstrere sin tekniske brillians og ikke mindst påhitsomhed.


Publikumskommentar efter Evas eksamenskoncert fra Musikhögskolan i Malmø:
Samspillet med Peter Eget var helt magisk – stod I inde i hinandens hjerner, eller hvad? Formidabel musikalitet… fedt!

Prisgruppe: B

Lyt til Duoen: Skorsvikjen og

eva-thestrup-og-peter-eget-duo