BRAGR – Nordisk folkemusik

?????????????????????????

Vær klar til et BRAGR

En kom fra Nordjylland, en anden fra Sverige. Den tredje og sidste fra Gadbjerg, og de tre meget forskellige musikere mødtes i BRAGR for at hellige sig det, som samler dem: en fælles kærlighed til skandinavisk folkemusik.

Hver for sig er de tre fremragende instrumentalister, men når de er sammen, vil du opleve et band af musikere, der i sjælden grad evner at støtte og styrke hinanden, og som sammen søger ind til og blotlægger kernen i den musik, de spiller.

Det er folkemusik, de spiller, ingen tvivl om det, men BRAGR viser, hvor mange forskellige udtryk, folkemusikken kan have.

Tidsmæssigt spænder repertoiret over godt 300 år, musikalsk fra traditionelle melodier og folkesange til egne kompositioner, følelsesmæssigt fra smertefuld sorg over betingelsesløs kærlighed til den mest løsslupne glæde.

 

Anmeldelser:

”Sitrende stille, bevægende medrivende, vildt oplivende, kraftfuldt, elegant rytmisk og dynamisk foldede musikerne al deres kunnen og kraft ud ”, skrev Helge Engelbrecht efter BRAGR’s koncert i Mariehaven.

”Gruppen, der ledes af svenskfødte Perry Stenbäck, leverede en flot koncert, som måske overraskede mange af tilhørerne, der ikke kendte så meget til bandet”… ”Der blev præsenteret en del ældre svenske valse, jigs og flere polskaer, som kvartetten havde tilsat deres egen specielle sound.”..….

”Christine Dueholm var suveræn på diverse slagtøj og så var der selvfølgelig Perry, som foruden flot guitarspil leverede strengeleg på nyckelharpen, så hans svenske lærermester Peter ”Puma” Hedlund ville være stolt.”… Anmeldelse fra Rootzone efter koncert på Strib Vinterfestival

BRAGR består af

Perry Stenbäck på sang, nyckelharpa(nøgleharpe) og guitar. Perry fik i 2009 en DMA/Folk (grammy) som bedste instrumentalist, og han blev 2010 kåret som Danmarks næstbedste guitarist i ekstrabladets læserafstemning.

 Christine Dueholm på sang, trommer og percussion bl.a. cajon, darbuka, bækkener og klokker. Christine startede sin musikalske karriere i familieorkestret ”Duerne”. Hun var den ene søster i både Sisters og Morild, og ud over at spille underviser hun blandt andet i STOMP og hun slår på alt, der giver en god lyd.

 Jesper Frost Bylling på sang, båndløs akustisk bas. Jesper har rejst fra Grønland til Sydafrika med sin bas og spillet med forskellige musikere som Allan Olsen, Gary Snider og Ole Frimer.

 

 Lyt og kig:

http://www.youtube.com/watch?v=0_Mcwi3NjBQ     http://www.youtube.com/watch?v=ZEOUFuW8E9w

http://www.youtube.com/watch?v=Zulq9oh-sgk           http://www.youtube.com/watch?v=h24vqpcDn8E

 

Prisgruppe B_C