BRAGR – Nordisk folkemusik

Lyden af skandinavien

Vi har taget navn efter Bragr (Brage), som i nordisk mytologi er guden for skjaldekunst, musik og poesi. For det er det, det handler om for os : skjaldekunst og musikalsk veltalenhed. Vores ambition er, at musikken fortæller historier og skaber stemninger, som bevæger publikum – både følelsesmæssigt og kropsligt. Vi vil vise dem, som oplever os, at folkemusikken slet ikke er støvet. Tværtimod tilbyder genren en blanding af smukke melodier og akustisk heavy-metal fra 16- og 1700-tallet . Derudover supplerer vi med en række egne kompositioner i traditionens stil.

Musikken, vi spiller, er hentet fra den skandinaviske folkemusik-tradition, men vi giver den en nutidig fortolkning og et tvist, som bringer fortid og nutid sammen. Vi gør det ikke ved hjælp af trommemaskiner, computere og samplinger, men ved at lægge ekstra fokus på rytmikken og arrangementerne og ved at give de enkelte instrumenter et mere distinkt udtryk og større spillerum i numrene. Vores instrumentering er traditionel: nyckelharpa, båndløs akustisk bas, klaver, trommer, percussion, guitar, sang, jødeharpe m.m.

Således bevæger folkemusikkens toner og tekster sig tværs over de 500 år, og vi skaber en samklang mellem fortid og nutid. Musikken rammer og rummer helt enkle og stærke menneskelige grundfølelser – glæde, sorg, kærlighed, begejstring og vemod.

Perry Stenbäck: Nyckelharpa/guitarer/vokal

Perrys far og farfar var dygtige svenske folkemusikere og han holder sin svenske nøgleharpetradition i hævd. Perry Stenbäck blev kåret som årets musiker/artist v Danish Music Award/Folk både i 2009 og 2019. Derudover har han været nomineret flere gange i samme kategori. Perry er mest kendt som guitarist/multi-instrumentalist med danske kunstnere som Sebastian, Allan Olsen, Erann DD m. fl, men har også sit eget band Perry Stenbäck & Dekadansorkestern.

Christine Dueholm: Trommer/perkussion/vokal

Christine voksede op i et familieorkester og spillede folkemusik og jazz fra en tidlig alder. Hun er aktiv som trommeslager i flere bands, bl.a Perry Stenbäck & Dekadansorkestern, og som stomp-& rytmikinstruktør. Christine har spillet og turneret både i Danmark og internationalt med Sisters og Morild og senest med canadiske Melanie Dekker.

Jesper Frost Bylling; Bas/vokal/ overtone sang/jøde harpe

Jesper er også vokset op med traditionen fordi hans far var med i Rebildspillemændene og han har spillet med dem fra han var barn. Senere er han desuden blevet  anerkendt som en af Danmarks´s mest alsidige og melodiske bassister og turnerer rundt i verden med bl.a Ole Frimer Band.

Kristian Bisgaard: Piano/vokal/harmonika

Kristian er gruppens seneste medlem og tilfører en helt ny dimension til musikken. Han er rytmisk pianist med  en gospelbaggrund og arbejder også som kirkemusiker/organist. Desuden er han kordirigent og akkompagnatør og laver kor- og sangworkshops og koncerter over hele landet.

 

Prisgruppe _D-E