Basco – roots music

   basco-2

     

Basco er folkemusik med violin- og violagniden, guitarswing og træk i både harmonika og basun. Deres energi er blevet sammenlignet med den af en sjetteklasses på lejrskole. Musikerne er alle uddannet ved konservatoriet i Odense og spiller hver især i alle tænkelige og utænkelige sammenhænge inden- og udenfor den danske folkemusikscene – og altså også sammen. Det er dansk musik og så alligevel ikke…

 

“Vad ska man saga? Perfekt, suveränt…” (Lira, Sverige)

 

“Kvartetten Basco er så proft, at det næsten gør ondt […] Det lyder, som bandet har spillet sammen en menneskealder. Det er autentisk. Det bliver aldrig for meget af det gode. Tværtimod. Det er altså hamrende flot.”  ****  (Jydske Vestkysten)

 

Når bandet henter inspiration til deres kompositioner og arrangementer, stjæler de hæmningsløst og uden skam fra både skandinaviske, engelske, skotske, irske og nordamerikanske udtryksformer og skaber herigennem et meget organisk og musikalskt sammenkog fyldt med vitaminer og antioxidanter. Basco var nomineret til ”Årets Danske Debut”, DMA-folk 2009 for cd’en ”Crow in the Wallnut Tree”, og violinist Hal Parfitt Murray modtog en nominering som ”Årets Komponist”. Kvartetten optræder med sangen og melodien i centrum, og alt andet spinder sig ud af og omkring den. Det skal swinge det skidt’!

 

Rootzone magazine:Der er ikke en finger at sætte på udførelserne. Disse drenge kan deres kram. Produktionen er rå og ærlig. Man kan næsten mærke støvet fra violinbuernes harpiks i næseborene. Det giver musikken en pågående appel.”

 

Le Canard (Belgien): “Udsynet er stort, opfindsomt. Basco holder os hen i spænding fra ende til anden ved at dosere nyskabelserne perfekt”.

 

Fynsk stiftidende ****: “Alt fremført teknisk brillant, idérigt og med stor fortællelyst”

                                                                                                       

 lyt til Basco: kamerika

www.      myspace.com/bascoband      http://www.youtube.com/user/Bascoband?feature=watch

 Prisgruppe:C