Modvind

MODVIND er et 4-mands kvartet fra det midtjyske område ved Tange Sø. Orkestret præsenterer en omgang stabil midtjysk skiffle hvor inspirationen er hentet hos den traditionelle folkemusik fra USA, Skotland og Irland. Det afholder dog ikke bandet fra at spille nogle enkelte numre fra de lidt nyere stilarter: Beatles, Kinks og Creedence Clearwater Revival. Omkring 90 % af repertoiret er dog stadig hentet fra tiden, før de fire musikere blev født.
Som en del af det traditionelle repertoire kan nævnes numre som Loch Lomond, Rose of Allendale, Black Velvet Band og Sitting on the Top of the World.

MODVIND spiller ren og ærlig musik uden trommer eller keyboard. Musikken swinger og får publikum på dansegulvet. Besætningen er anderledes og består af Bjørn på guitar og mandolin, Morten på guitar, Anders på vaskebræt og Peter på bas. Vokalerne tager alle fire del i.

MODVIND har opbygget en solid erfaring ved at have spillet vidt omkring inden for de jyske landegrænser. Gruppen har spillet til Tønder-festival og andre mindre musikfestivaler. Blandt andet har de spillet som opvarmning flere gange til Lars Lilholt Band. Der har tilmed været en enkelt tv-optræden i forbindelse med et af de mange arrangementer som Modvind har spillet til.

Ud over musikfestivaler kan MODVIND ofte høres ved de traditionelle sommer- og byfester rundt omkring i landet. MODVIND på en friluftsscene eller i et øltelt skaber en stemning med højt humør og danselyst.

MODVIND kan også leveres på CD. Bandet har flere gange været i studiet, og den sidste udgivelse er CD’en titlen “Modvind …i vejen !”. CD’en har 15 numre fra gruppens sædvanlige repertoire. Tidligere udgivelser: “Modvind på Værket” og “Modvind på sporet!”.

Prisgruppe: B

modvind